Tips voor kleurrijke decoratie

Samenvatting Artikel

Tips voor kleurrijke decoratie feature image 01

Ben je wel eens toe aan een verandering in je woonkamer? Dan ben je bij het juiste adres, want in dit artikel vind je super leuke tips om je huis lekker kleurrijk te maken. Deze tips zijn ideaal als je klaar bent met het sombere weer en wat kleur in je leven wilt. Vrolijke kleuren geven je een beter en blijer gevoel, waardoor jij je fijner voelt in je huisje. 

1. Kies een kleurenpalet

Als jij je huis aan wilt pakken moet je natuurlijk wel weten welke kleuren je mooi en leuk vind. Om erachter te komen waar jij je goed bij voelt, is een goede tip om een kleurenpalet te kiezen.. Hierdoor weet je precies welke kleuren bij je passen, en welke kleuren je kan kiezen voor je muren, meubels of decoratie. Door een kleurenpalet te maken heb je ook gelijk een overzicht hoe de kleuren staan bij elkaar, en of je niet een andere kleur moet kiezen. 

2. Speel met contrasterende kleuren 

Contrasterende kleuren kunnen op het eerste opzicht helemaal niet bij elkaar passen. Maar, oordeel niet te snel want contrasterende kleuren versterken elkaar juist. Door twee kleuren te kiezen die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel knallen ze van je muurdecoratie af, waardoor je een heel mooi effect krijgt. Als de kleuren dicht bij elkaar liggen op de kleurencirkel krijg je een rustig beeld, waardoor het soms een beetje saai wordt. Dus kies voor contrasterende kleuren en laat je woonkamer voor zichzelf spreken.

3. Gebruik kleurrijke patronen en prints

Denk hierbij aan een kleurrijke prints of foto’s aan de muur. Door het vaste ritme van een kleurrijk patroon geef je een veilig en rustig gevoel. Denk bijvoorbeeld aan de kleur geel, deze kleur geeft je een blij en vrolijk gevoel. Zoek voor jezelf een kleur uit waar je blij van wordt. Als je eenmaal een kleur hebt bedacht ga je op zoek naar motief of patroon wat je leuk vind. Hierdoor creëer je een ruimte waar je blij en rustig van wordt. 

4. Voeg textuur toe

Iedereen kent het wel, je ligt onder een heerlijke zachte deken een film te kijken en je voelt je helemaal “cozy”. Dat wil toch iedereen?! Dus waarom zou je niet je huis inrichten met bijvoorbeeld een vloer met een fijne textuur of kleurrijke zachte kussens. Er zijn zoveel ideeën om je huis leuk in te richten maar toch een knus en gezellig gevoel door te geven. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere zachte teddy stoffen kussen, een kleurrijke zachte deken waar je ‘s avonds heerlijk onder ligt of een vloer waar je helemaal weg van bent. Door deze elementen toe te voegen aan je huis creëer je een kleurrijk maar toch knus gevoel. 

5. Gebruik natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen zoals planten geven niet alleen zuurstof, maar breken ook nog een schadelijke stoffen af. Ook krijg je een betere luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in je woonkamer. Een betere luchtvochtigheid zorgt voor heel veel voordelen. Een paar voorbeelden zijn: minder last van hoofdpijn, geen droge ogen, minder last van droge huid en meer concentratie. Dus, ren naar het tuincentrum en gooi wat planten in je kar. 

Decoratie trends blijven evolueren en vernieuwen naarmate de tijd verstrijkt. Of je nu de voorkeur geeft aan een minimalistische look, een natuurlijke stijl, of een combinatie van beide, er is altijd een manier om jouw huis te decoreren op een manier die bij jou past. Zoals je leest zijn er genoeg leuke tips om je huis kleurrijker in te richten. Waardoor jij je fijner in je huis voelt. Dus, stroop je mouwen op en begin alvast met het maken van een kleurenpalet!

Meer blogartikelen

Een multifunctionele schutting 

Ontdek welke mogelijkheden een schutting nog meer biedt naast privacy. Lees hier meer over de voordelen van een multifunctionele schutting.

Vormgeving verbeteren met hout

Tijd voor een nieuw interieur? Geef je woonkamer een nieuwe look door het vorm te geven met hout. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Overkappingen op maat

Wil je een overkapping laten plaatsen die voldoet aan al jouw wensen? Dan is een overkapping op maat de perfecte oplossing. Lees hier meer.