Overkappingen op maat

Samenvatting Artikel

Zit je al erg lang te denken over het zetten van een overkapping? Maar lukt het je niet om een keuze te maken, dan is het waarschijnlijk veel interessanter een overkapping op maat te laten maken. Overkappingen op maat voldoen aan al jouw wensen en je hebt keuze uit meer functionaliteiten. Lees hier alles wat je moet weten over overkappingen op maat.

Redenen voor een overkappingen op maat

Een overkapping op maat is een goede optie als je op zoek bent naar een overkapping die perfect aansluit bij jouw wensen. Bij een overkapping op maat heb je zelf alles in de hand van kleuren tot de verschillende materialen waarvan het wordt gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om een overkapping met een uniek ontwerp te laten maken. Als je een overkapping wilt die precies aansluit bij jouw stijl en behoeften, is een overkapping op maat de perfecte optie, aangezien deze wordt gebouwd naar jouw visie en wensen. .

Functionaliteiten overkappingen op maat

Als je een overkapping op maat laat maken, voeg je gemakkelijk verschillende functionaliteiten toe. Voorbeelden hiervan zijn verlichting, zonwering, een buitenkeuken of een overkapping met berging. Ook heb je keuze voor een overkapping met een schuine dak, een dakpan of een afdak. Daarnaast kies je zelf uit de verschillende materialen, verschillende materialen, kleuren en opties. Je hebt keuze uit  houten overkapping, een aluminium overkapping, een glazen overkapping of een polycarbonaat overkapping.

Voordelen overkappingen op maat

De voordelen van een overkapping op maat zijn:

  • Je krijgt precies wat je wilt. 
  • Je hebt keuze uit verschillende materialen, kleuren en opties. 
  • Je hebt de mogelijkheid een overkapping met een uniek ontwerp te laten maken.
  • Je hebt keuze uit  extra opties, zoals verlichting, zonwering of een buitenkeuken.
  • Je kiest voor een overkapping met een schuine dak, een dakpan of een afdak. 
  • Je laat een overkapping maken die perfect aansluit bij jouw stijl en behoeften.

Prijzen voor op maat gemaakte overkappingen

Een overkapping op maat is nou eenmaal duurder, echter komen er meer dingen bij kijken. De prijs van een overkapping op maat is afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de opties die je kiest. Een overkapping voor fietsen is te plaatsen met of zonder laadpaal, bij de laadpaal komen er dan meer kosten kijken. Een houten overkapping is bijvoorbeeld ook goedkoper dan een aluminium overkapping. Ook het aantal opties dat je kiest, heeft invloed op de prijs. Hoe meer opties je kiest, des te duurder de overkapping wordt. De afmetingen van de overkapping hebben ook een grote invloed op de prijs. Een grotere overkapping kost meer dan een kleinere overkapping.

Bij overkappingen op maat heb je veel meer zelf in de hand. Dit zorgt ervoor dat jij de ideale overkapping naar jouw wensen krijgt. Materialen, verlichting, kleuren en meer heb jij allemaal zelf in de hand. Over het algemeen zal een overkapping op maat iets duurder zijn, natuurlijk spelen er meerdere factoren mee. Kies jij voor een kleinere afmeting of goedkopere materialen dan heb je nog steeds een degelijke prijs. Een overkapping op maat is zo duur als jij het maakt, maar dan heb je ook wel wat.

Meer blogartikelen

Een multifunctionele schutting 

Ontdek welke mogelijkheden een schutting nog meer biedt naast privacy. Lees hier meer over de voordelen van een multifunctionele schutting.

Vormgeving verbeteren met hout

Tijd voor een nieuw interieur? Geef je woonkamer een nieuwe look door het vorm te geven met hout. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Stucwerk buiten schilderen

Wil je het stucwerk aan de buitenkant van je woning schilderen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten tijdens dit proces. Lees het hier.