Creatieve ideeën om je schutting te versieren

Samenvatting Artikel

Schutting feature image 02

Of je nu op zoek bent naar manieren om je buitenruimte op te fleuren, of meer privacy wilt toevoegen aan je tuin, er zijn talloze creatieve ideeën om je schutting te versieren! Waarom zou je hem niet omtoveren tot een opvallend kunstwerk? Denk aan een natuurlijke tuin of tover je tuin om naar een kleurrijk wonderland. Er zijn eindeloos veel ideeën om de perfecte tuin te creëren. Wil je meer weten? Lees dan maar snel verder. 

1. Buitenschilderij 

Een buitenschilderij is een unieke manier om je schutting te versieren en een persoonlijke touch toe te voegen aan je tuin. Het varieert van een kleurrijk en gedurfd kunstwerk, tot een subtiele en mooie muurschildering. Een schilderij op je schutting is niet alleen leuk, maar is ook een geweldige manier om je creativiteit te uiten en een persoonlijk statement te maken. Bovendien helpt een buitenschilderij om de sfeer van je tuin te versterken en een unieke en opvallende visuele aantrekkingskracht toevoegen aan je buitenruimte. 

2. Klimplanten

Één van de grootste voordelen aan het hebben van een klimplant tegen de schutting is dat het extra privacy biedt. Door planten die langs de schutting omhoog groeien, voorkom je dat nieuwsgierige buren of voorbijgangers in je tuin kijken. Als je klimplanten wilt plaatsen tegen je schutting, moet je er wel voor zorgen dat het een goede kwaliteit schutting is en dat hij goed vast staat. Als dit niet het geval is, valt je schutting misschien om. Wil je een schutting laten plaatsen? Schakel dan een professional in, zo weet je altijd dat het goed gebeurd.

Schutting feature image 01

3. Creatief met kleur

Het schilderen van je schutting in een leuke kleur is een geweldige manier om je buitenruimte op te vrolijken en een persoonlijk tintje te geven. Geef je leven wat meer kleur en schilder bijvoorbeeld leuke vormen of dieren op je schutting. Het is bewezen dat het zien van verschillende kleuren je helpen blijer en gezonder laten voelen. Wees creatief en experimenteer, hierdoor laat je jouw persoonlijke stijl helemaal naar voren komen. 

4. Verticale tuin 

Wanneer je niet veel ruimte hebt voor een traditionele tuin, is een verticale tuin de perfecte oplossing. Een verticale tuin is een stuk hout met potten eraan zodat je plantjes aan de muur hebt hangen. Hij is gemakkelijk tegen een schutting plaatsen waardoor je veel ruimte in je tuin bespaart. Het is bewezen dat planten en bloemen stress verminderen en helpen om je gemoedstoestand te verbeteren. Een verticale tuin is best zwaar voor aan je schutting, daarom moet je een goede houtsoort kiezen. Denk bijvoorbeeld aan douglas hout schutting of aan eikenhout, deze houtsoorten zijn stevig en duurzaam. 

5. Spiegels 

Spiegels creëren een gevoel van ruimte en vrijheid als je ze goed plaatst. Dit is vooral handig als je een kleine tuin hebt, of een tuin omringd door betonnen muren. Door het kiezen van spiegels met mooie kaders of vormen die passen bij je persoonlijke stijl, voeg je een aantrekkelijk decoratief element toe aan je buitenruimte. Dit is ook een leuk DIY-project waarbij je oude spiegels opknapt en een nieuw leven geeft.

Door het decoreren van je tuin creëer je niet alleen een aantrekkelijk buitenparadijs, maar ook een plek waar je kan ontspannen, tot rust komt en waar je kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Kortom, het decoreren van je tuin is een prachtige manier om je creativiteit te uiten, een persoonlijke stijl te creëren.

Meer blogartikelen

Een multifunctionele schutting 

Ontdek welke mogelijkheden een schutting nog meer biedt naast privacy. Lees hier meer over de voordelen van een multifunctionele schutting.

Vormgeving verbeteren met hout

Tijd voor een nieuw interieur? Geef je woonkamer een nieuwe look door het vorm te geven met hout. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Overkappingen op maat

Wil je een overkapping laten plaatsen die voldoet aan al jouw wensen? Dan is een overkapping op maat de perfecte oplossing. Lees hier meer.