Duurzame decoraties in huis

Samenvatting Artikel

Duurzame decoraties in huis feature image 01

Duurzame decoraties in huis biedt niet alleen een sfeervol interieur, maar ook een bijdrage aan de natuur en je gezondheid. Planten zorgen bijvoorbeeld voor een betere luchtkwaliteit. Met het kopen van duurzame decoraties steun je ook lokale kunstenaars of ambachtslieden. Bovendien worden er ook grondstoffen en energie bespaart. In dit artikel lees je alles over duurzame decoraties voor in je huis. 

1. Duurzame materialen

Decoreer je huis met duurzame materialen. Denk hierbij aan hout, katoen, bamboe, wol of gerecycled materiaal. Koop kussenslopen gemaakt van katoen of gerecycled materiaal. Laat gordijnen ophangen van duurzaam katoen. Het is ook mogelijk om een mooie plaid te kopen gemaakt van wol of een vloerkleed gemaakt van bamboe. Combineer verschillende duurzame materialen en texturen voor een sfeervol interieur.

2. Decoraties met een verhaal

Ga op zoek naar decoraties met een verhaal. Wanneer je op vakantie bent neem je vaak een aantal souvenirs mee. Zoek eens tijdens je vakantie zelfgemaakte souvenirs van locals. Door dit te kopen support je niet alleen de locals, maar heb je ook een decoratie met een verhaal. Een andere optie is om decoraties en accessoires te zoeken in een tweedehandswinkel. Je vindt hier allerlei leuke producten met een uniek verhaal. Als je goed zoekt, dan score je soms producten voor een goedkope prijs. 

3. Schilderij laten maken

Laat een uniek schilderij maken. Decoreer je huis met diverse schilderijen. Zo is het mogelijk om diverse persoonlijke schilderijen te laten maken. Bijvoorbeeld van een mooie herinnering aan een vakantie of een speciale gelegenheid. Een andere optie is om een portretschilderij te laten maken. Denk hierbij aan een foto van het gezin of van de kinderen. Laat je meerdere schilderijen maken? Hang deze dan aan één muur voor een kleurrijke gallery. Bovendien is het van belang dat je kiest voor een kleurenpalet die past bij jouw woning. 

4. Koop huiskamerplanten

Koop verschillende huiskamerplanten om meer sfeer te creëren. Een populaire kamerplant is een cactus of een vetplant. Het voordeel van deze planten is dat je ze weinig water hoeft te geven. De volgende planten zijn ook zeer populair, namelijk: de monstera, de fiscus en de aloë vera. Elke plant heeft hun eigen unieke eigenschappen en verzorgingseisen. Daarom is het van belang dat je investeert in goede informatie om deze kamerplanten te onderhouden. 

5. Houten decoraties

Maak gebruik van houten decoraties. Zo zijn er diverse soorten houten decoraties om jouw huis mee te decoreren. Denk hierbij aan houten meubels, zoals een salontafel of een houten kruk. Een andere optie is bijvoorbeeld het gebruik maken van houten sculpturen of een kast gemaakt van hout. Heb je een houtkachel? Laat een opslag maken voor al het hout. Dit is niet alleen effectief, maar het is ook nog eens decoratief in de woonkamer. 

Door te investeren in duurzame decoraties ondersteun je dus lokale ambachtslieden, verbeter je de luchtkwaliteit en bespaar je grondstoffen en energie. Daarnaast zorgt het decoreren van je huis met duurzame producten ook voor een gezellig, uniek en sfeervol interieur. 

Meer blogartikelen

Een multifunctionele schutting 

Ontdek welke mogelijkheden een schutting nog meer biedt naast privacy. Lees hier meer over de voordelen van een multifunctionele schutting.

Vormgeving verbeteren met hout

Tijd voor een nieuw interieur? Geef je woonkamer een nieuwe look door het vorm te geven met hout. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Overkappingen op maat

Wil je een overkapping laten plaatsen die voldoet aan al jouw wensen? Dan is een overkapping op maat de perfecte oplossing. Lees hier meer.