De nieuwste decoratie trends

Samenvatting Artikel

De nieuwste decoratie trends feature image 01

Ben je wel toe aan iets nieuws, maar weet je niet precies wat je wilt? Geen zorgen want in dit artikel vind je de nieuwste decoratie trends. Decoratie trends zijn voortdurend in ontwikkeling en veranderen elk jaar. Of het nu gaat om kleuren, materialen of een sfeer creëren. Er is altijd wel iets nieuws. Hierdoor heb je genoeg inspiratie voor een nieuwe inrichting en kies je iets wat perfect bij jou past. 

1. Planten 

Planten zijn niet alleen een trendy decoratiemateriaal, maar ze hebben ook veel voordelen. Ten eerste bieden planten een natuurlijke en rustgevende sfeer in je huis. Dit komt door de CO2 die ze afgeven en de kalmerende groene kleur die ze hebben. Het is bewezen dat de kleur groen je een rustgevende en kalmerende sfeer geeft, waardoor je minder stress ervaart en rustiger wordt. Daarnaast hebben planten ook gewoon een prachtige uitstraling. Zet bijvoorbeeld een grote, mooie plant in de hoek of hang een hangplant op. Zo creëer je gelijk een hele andere look.

2. Warme zachte kleuren 

Haal een rustgevende en ontspannen sfeer in je huis door warme zachte kleuren te gebruiken. Zo creëer je een rustgevoel, waardoor je stresslevel zakt en angst verminderd. Denk bij warme, zachte kleuren aan bruin, lichtroze, lichtblauw en donker groen. Warme zachte kleuren zijn goed te combineren, waardoor het gemakkelijk is om statementpieces te kopen en diversiteit te ontwikkelen. 

3. Natuurlijk materialen 

Deze trend is ontstaan vanuit een groeiende behoefte aan duurzaamheid en verbinding met de natuur. Natuurlijke materialen zijn milieuvriendelijk en worden gemaakt zonder schadelijke chemicaliën. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, hout, pampasgras of wol. Deze materialen hebben een natuurlijke textuur en kleur, wat bijdraagt aan een rustige en gezellige sfeer in huis. Bovendien zijn natuurlijke materialen tijdloos een gaan ze vaak lang mee. Ideaal toch?!

4. Kaarsen 

Kaarsen geven weinig licht af, waardoor het gezellig en knus is. Kaarsen zijn er in veel kleuren en maten, voor iedereen wat dus. Van een bubble kaars tot aan een kaars in de vorm van een hartje. Echt alles bestaat. Door de vele variaties die je ermee creëert is het super leuk om verschillende kleuren en vormen met elkaar te combineren. Hierdoor ontwikkel je een mooie en knusse ruimte met een rustgevende sfeer. 

5. Leuke lampen 

Ook lampen zijn er in alle maten, vormen en kleuren. Denk aan hanglampen, hoeklampen, leeslampen of led verlichting. Door lampen toe te voegen aan de kamer creëer je niet alleen licht maar ook een gezellige en leuke sfeer. Lampen worden voor veel dingen gebruikt. Ze helpen een kamer op te fleuren, of je te helpen met je boek lezen in het donker. Daarom is het belangrijk dat je een lamp zoekt die bij jou past. Wil je een gekke lamp met verschillende vormen en kleuren, of zoek je juist een rustige lamp die alleen maar licht geeft. Denk er over na, en ga op zoek naar de perfecte lamp. 

Als je op zoek bent naar iets nieuws, is er altijd wel een nieuwe trend die je helpt je droom woonkamer in te richten. Denk aan planten, leuke lampen of aan kaarsen om een gezellige sfeer te creëren. Vergeet niet dat jouw huis een weerspiegeling is van je unieke stijl en persoonlijkheid en dat het de perfecte plek moet zijn om tot rust te komen en te genieten.

Meer blogartikelen

Een multifunctionele schutting 

Ontdek welke mogelijkheden een schutting nog meer biedt naast privacy. Lees hier meer over de voordelen van een multifunctionele schutting.

Vormgeving verbeteren met hout

Tijd voor een nieuw interieur? Geef je woonkamer een nieuwe look door het vorm te geven met hout. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

Overkappingen op maat

Wil je een overkapping laten plaatsen die voldoet aan al jouw wensen? Dan is een overkapping op maat de perfecte oplossing. Lees hier meer.